De vier mooiste materialen voor loungesets

Loungesets zijn er in verschillende ontwerpen en materialen. Van modern aluminum en praktisch kunststof tot stoer rope en robuust hout. Welke materiaalsoort je kiest, kan erg bepalend zijn voor de uitstraling en de sfeer in de tuin of op het balkon. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? In deze blog laten we je de vijf mooiste materialen zien voor loungesets!

 

1. Modern aluminium

Aluminium heeft een strakke uitstraling, is licht van gewicht en bovendien gemakkelijk in onderhoud. Het ideale materiaal voor een loungeset dus! Combineer jouw aluminium tuinmeubel met royale kussens of houten elementen. Dat is precies wat aluminium zo populair maakt: door het goed te stylen, past het perfect in verschillende stijlen. 

 

Lago loungeset Cube loungeset

2. Hip rope

Rope, een van de materiaaltrends van 2019, heeft een sfeervolle maar ook stoere uitstraling. Loungesets van dit weerbestendige touw kunnen het hele jaar buiten blijven staan en zijn een echte eyecatcher in de tuin! Rope wordt in loungesets vaak gecombineerd met hout of aluminium. 

 

Altea loungeset detailfoto Altea loungeset detailfoto

3. Sfeervol Sunbrella

Wil je graag buiten het comfort en de sfeer van binnen ervaren? Dat kan met tuinmeubelen van Sunbrella. Deze textielsoort is goed bestand tegen een regenbui doordat de stof water- en vuilafstotende eigenschappen heeft. Een comfortabel materiaal dat zorgt voor het optimale lounge gevoel!

 

Lugo hoekset sunbrella 265 x 265 footstool

4. Bijzonder vlechtwerk

Vlechtwerk is al jarenlang een favoriet materiaal bij loungesets. Niet gek ook. Vlechtwerk ziet er namelijk niet alleen goed uit, maar is ook nog eens bestand tegen veel weersomstandigheden. Dit jaar zien we vernieuwing bij de loungesets door het gebruik van dikke vlechtwerkdraden of vlechtwerk met de uitstraling van bananenbladeren. Gecombineerd met lekkere dikke kussens hebben de vlechtwerk meubels van nu een royale uitstraling!

 

Elements loungeset Bo hoekset

 

Geïnspireerd geraakt door deze mooie materiaalsoorten? Bekijk alle loungesets in onze winkel en probeer ze zelf uit! Wij geven je graag advies over de verschillende materialen en het onderhoud.