Kleur in de tuin! - De kleurtrends van 2018

Het weer wordt beter en steeds meer bloemen en planten staan in bloei. Dit zorgt voor een kleurrijk geheel in de tuin. Wil je een bepaalde sfeer creëren? Dan is een tuinset in een trendy kleur een echte toevoeging. Of je nu kiest voor warm rood, natuurlijk groen of stijlvol wit: er is altijd wel een kleurtint die past bij jouw tuininrichting en persoonlijke stijl. Benieuwd naar de kleurtrends van dit jaar? Wij laten ze zien in deze blog.

 

Neutrale tinten gecombineerd met teakhout

Teakhout is weer helemaal terug! Niet zo vreemd als je bedenkt dat teakhout een prachtige houtsoort is, die gemakkelijk te combineren is met veel verschillende kleuren en andere materialen. Dit jaar zien we vooral veel combinaties met neutrale tinten, zoals antraciet en wit. Neem bijvoorbeeld de Soho diningset van Beach 7. Deze tinten steken mooi af bij het teakhout waardoor het nog meer spreekt en het meubel een moderne look krijgt. Combineer bijvoorbeeld met witte tuinstoelen voor een frisse uitstraling in de tuin.

 

Hartman Sophie Yasmani 4 Seasons Outdoor diningset Derby Ice

 

Natuurlijk groen

Een trendkleur die veel terugkomt in zowel het binnen- als buiteninterieur is groen. Groentinten zorgen voor een ontspannen gevoel en harmonie in de tuin. Een groentint die dit jaar veel in meubelen wordt verwerkt, is mosgroen. Deze natuurlijke kleur zorgt voor een vloeiende overgang met de rest van de tuin, waardoor het meubel prachtig opgaat in de omgeving.

 

Max & Luuk Bella occasional chair moss AppleBee Cocoon loungechair

 

Sfeervolle warme tinten

Een kleurtrend die we dit jaar ook veel terugzien, is het gebruik van warme kleuren zoals okergeel en rood. Deze kleuren stralen rust, comfort en behaaglijkheid uit, een perfecte sfeer voor ontspannen zomeravonden! Combineer deze sfeervolle kleuren met donker antraciet voor een luxueuze uitstraling. Laat ze bijvoorbeeld terugkomen in verschillende gekleurde tuinstoelen zoals de Chamonix tuinstoel van Beach7.

 

Kunststof tuinstoelen

 

Kleurrijke finishing touch

Houd je niet van té opvallend, maar wil je toch wat kleur toevoegen aan jouw tuin? Kies dan voor een aantal kleuraccenten in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke sierkussens, een mooi vloerkleed of een kleurrijke parasol zoals de Riva parasol van Platinum. Met accessoires ben je bovendien flexibel. Zo kun je regelmatig van stijl veranderen.

 

Tuinkussens Blauwe parasol

 

Wil jij graag de trendkleuren van 2018 ontdekken of een vrolijk accent aan jouw tuin toevoegen? Kom dan langs in onze winkel en laat je inspireren door ons variërende assortiment van tuinmeubelen én accessoires.